Bestel de DVD bij ...

Koop Two Evil Eyes bij Amazon.co.uk
Two Evil Eyes
(Due occhi diabolici)
Genre:Korte film
Regisseur:Dario Argento, George A. Romero
Jaar:1990
Taal:Engels, Italiaans (dubbed)
Speeltijd:120 minuten
Cast:Adrienne Barbeau , Harvey Keitel ,


Tweeluik uit 1991, gebaseerd op twee verhalen van Edgar Allen Poe, The Facts In The Case Of Mr. Valdemar en The Black Cat, ge´nitieerd door Italiaanse meesterregisseur Dario Argento, die de Amerikaanse regisseur George A. Romero zo ver kreeg er eveneens aan mee te werken. De twee zijn oude bekenden van elkaar, Argento hielp Romero al met de productie van diens zombie-epos Dawn of the Dead.

The Facts In The Case Of Mr. Valdemar is de exercitie van Romero, over een stervende oude rijkaard met een jongere vrouw die hem om zijn geld is gehuwd. Haar minnaar is de behandelende arts, weet de oude stervende Valdemar onder hypnose te houden en hem aldus, in samenwerking met de vrouw, al zijn vermogen te ontfutselen. Wanneer de oude in hypnose sterft, komen de twee in de problemen.
Hoewel de hand van de meester in dit filmpje van ca. 50 minuten onmiskenbaar aanwezig is, maakt het allemaal een beetje een in elkaar geflanste indruk. De film heeft echter wel zijn momenten en voelt heel erg 70ies aan. (2)

The Black Cat is gedaan door Dario Argento zelf, over een freelance politiefotograaf (Harvey Keitel). Hij woont samen met een vriendin, een violiste benevens kattenliefhebster. Hij haat haar kat zo hardgrondig - een wederzijdse aangelegenheid overigens - dat hij die stiekem om zeep helpt. Vanaf dat moment valt zijn leven op tamelijk gewelddadige wijze uit elkaar.
Argento is hier geweldig op dreef, en wanneer hij dat is gebeurt er wat bijzonders op het scherm. Alle 'argento´smen' zijn in volle glorie aanwezig: dromerige, soms nachtmerrie-achtige atmosfeer, bijna tot kunst verheven geweld (Tom Savini!), on-orthodox camerawerk, zwakke dialogen, een 'opera-link' en een gelaagde plot. Alleen Claudio Simonetti/Goblin ontbraken met hun weergaloze filmmuziek, maar voor de rest was het op-en-top Argento die hier weer eens in grote vorm stak. (3,5)


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb