Bestel de DVD bij ...

Koop The Serpent and the Rainbow bij Amazon.co.uk
The Serpent and the Rainbow
Genre:Zombies
Regisseur:Wes Craven
Jaar:1988
Taal:Engels
Speeltijd:98 minuten
Cast:Bill Pullman , Cathy Tyson , Zakes Mokae


Ondergewaardeerd pièce de résistance van Wes Craven, die met een A Nightmare On Elm Street bui een film à la Raiders of the Lost Arc wilde maken.

Het is het op ware gebeurtenissen gebaseerde relaas van antropoloog Dennis Allen (Bill Pullman) die in opdracht van een groot farmaceutisch bedrijf in Boston in het door politieke chaos geplaagde Haïti op zoek gaat naar nieuwe grondstoffen voor toepassingen in de anesthesie. Tijdens zijn onderzoek raakt hij steeds verder verstrikt in de subwerkelijkheid van de voodoo.

De film heeft aardig wat weg van zowel Alan Parker's latere film Angel Heart (1987) als de Bela Lugosi klassieker White Zombie. Craven vertelt hier, bij monde van van de door Bill Pullman vertolkte hoofdpersoon, een boeiend en bloedstollend verhaal dat hij ook nog eens op prachtige, authentieke en bijna documentaire wijze (de film is vrijwel geheel op lokatie in Haïti opgenomen) in beeld brengt.

Het is jammer dat Craven zijn talent, dat hij met deze film onomstotelijk bewijst te hebben, nogal eens heeft verkwanselt aan box office pulp maar The Serpent and the Rainbow is een juweel van een film.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb