Bestel de DVD bij ...
Koop The Exorcist III bij bol.com
The Exorcist III
(The Exorcist: Legion)
Genre:Religieus
Regisseur:William Peter Blatty
Jaar:1990
Taal:Engels
Speeltijd:110 minuten
Cast:George C. Scott , Ed Flanders , Brad Dourif , Jason Miller , Nicol Williamson , Scott Wilson , Nancy Fish


Knappe revanche op het rampzalige deel 2 van William Peter Blatty, de scenarist van het geniale origineel met George C. Scott als de nog steeds filmgekke politie-inspecteur Kinderman die alsnog te maken krijgt met allerlei moorden. Uiteindelijk vindt hij zijn antwoorden in een TBS-inrichting waarin de inmiddels bezeten pastor Karras (Jason Miller en Brad Dourif in wisselende rollen) wordt behandeld.

Scott en Flanders schitteren als twee oude, door de wol geverfde vrienden en kaatsen hun dialogen op elkaar dat het een lieve lust is. Blatty bouwt de spanning in zijn film gestaag maar onverbiddelijk op en houdt juist genoeg vaart en dynamiek vast om de kijker te kunnen blijven boeien. Jammer is daarbij alleen wel dat de luidruchtige en met speciale effecten opgedirkte finale niet goed past bij de sfeervolle rest van de film.

Hoewel niet zo geniaal als het origineel, laat Blatty hier wel zien hoe een adequaat vervolg moet worden gemaakt. Exorcist II: The Heretic wordt hier gelukkig gelaten voor wat het was, en dat was niet veel. Hij kiest hier voor dezelfde locatie als deel 1, houdt het simpel, laat allerlei ingewikkelde geestverknopingen achterwege en legt veel vaart in de film waardoor het aanvoelt een moderne, eigentijdse film. Bovendien kan deze film uitstekend aansluitend op The Exorcist worden gezien, dus onder weglating van Exorcist II, zonder iets van de verhaalscontext te verliezen. En dat is een slimme en veelzeggende zet van Blatty.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (11):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb