Bestel de DVD bij ...

Koop Sleepless bij Amazon.co.uk
Sleepless
(Non ho sonno)
Genre:Thriller
Regisseur:Dario Argento
Jaar:2001
Taal:Engels, Italiaans (dubbed)
Speeltijd:117 minuten
Cast:Max von Sydow, Stefani Dionisi, Chiara Caselli


Dappere en bemoedigende terugkeer van de Italiaanse vormregisseur Dario Argento naar de 'giallo' (Italiaanse slasher), waarin Turijn wordt opgeschrikt door een tweetal moorden die het werk lijken van een psychopaat van wie men meende dat hij 17 jaar eerder was ingerekend. De politie roept de hulp in van de inmiddels gepensioneerde politie-inspecteur die de zaak indertijd behandelde (Max von Sydow), maar er altijd van overtuigd is gebleven dat de werkelijke dader nog steeds vrij moet rondlopen. Intussen gaat het moorden vrolijk verder.

Argento grijpt terug op zijn rijke genre-arsenaal en weet hoe hij dit soort films moet maken. Met zijn bijna poëtische geweldsscènes en sfeervolle beelden weet hij een onmiskenbare eigen toon neer te zetten. Het verhaal wordt op redelijk spannende wijze verbeeld, hoewel het tempo halverwege de film zo traag wordt dat het dichtbij de gevarenzone (lees: verveling) komt. Gelukkig komt daar dan de onverbiddelijke score van de Italiaanse cultband Goblin bij, die Argento voor de gelegenheid bij elkaar heeft weten te krijgen.

Onderhoudende en bij tijd en wijle spannende film, die na het ontmoedigende Phantom of the Opera uit 1998 weer hoop geeft voor de filmtoekomst van deze begenadigde regisseur.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb