Bestel de DVD bij ...

Koop Battlefield Baseball bij Amazon.co.uk
Battlefield Baseball
(Jigoku kshien)
Genre:Komedie, Martial arts, Musical, Sportfilm, Zombies
Regisseur:Yudai Yamaguchi
Jaar:2003
Taal:Japans
Speeltijd:87 minuten
Cast:Tak Sakaguchi , Atsushi Ito , Hideo Sakaki


Absurdistische Japanse komedie, te plaatsen in een lijn met Zebraman en Shaolin Soccer. Maar Battlefield Baseball is misschien beter te vergelijken met een achtbaan die op diverse plaatsen kapot is gezaagd en waar diverse malen spontaan van karretje naar karretje moet worden overgesprongen. Het ene moment zit je naar aan stokken gespieste hoofden te kijken, het volgende moment ben je midden in een musical aanbeland.

Het verhaal begint onschuldig, over een honkbalteam van de plaatselijke school. Netjes op de gewone manier spelen, zoals het normaal gesproken hoort. In dat normale komt verandering als de rector van de school uitgedaagd wordt om Battlefield Baseball te spelen. Uit de traumatische flashbacks die hij krijgt blijkt dat het om honkbal gaat is waarin alles, totaan bruut vermoorden toe, is toegestaan. Deze uitdaging komt van een team dat uit zombies, mummies en ander ondood gespuis is samengesteld. Al meer dan eens verloren, en niet alleen de wedstrijd, is hij op zijn zachtst gezegd huiverig om deze uitdaging aan te gaan, maar de eer van de school staat op het spel. Het team lijkt ter dood veroordeeld totdat de beste honkbalspeler van het land op de school blijkt te zitten. Daarmee komt het volgende probleem naar voren, namelijk dat hij honkbal heeft afgezworen omdat hij als klein jochie zijn vader per ongeluk heeft vermoord door een honkbal recht door hem heen te gooien. Na wat gezing, doden, boze moeders en boos geworden zombies besluit hij dan toch mee te doen voor het team. De wedstrijd zelf, en de uitdagingen daarbuiten, leveren in ieder geval het nodige bloed, geweld en niet te vergeten sport op.

De film beoogt helemaal niets zinvols te vertellen maar biedt bijna anderhalf uur puur (gewelddadig) vermaak waarin de kijker geen minuut met rust wordt gelaten in de merkwaardige en onconventionele afwikkelingen.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb