Bestel de DVD bij ...
Koop Rose Red bij bol.com
Rose Red
Genre:Ghost story
Regisseur:Craig R. Baxley
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:240 minuten
Cast:Nancy Travis , Matt Keeslar , Kimberly J. Brown , David Dukes , Judith Ivey , Melanie Lynskey , Matt Ross , Julian Sands


Tot 4-urige (!) speelfilm gecompileerde TV-miniserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Lerares esotherische wetenschappen Joyce is geobsedeerd door het spookhuis Rose Red en stelt een team met paranormaal begaafde mensen samen om het te onderzoeken.

De film omvat ieder subthema dat in alle eerdere spookhuisfilms al is vertoond. Een vleugje The Haunting, een toefje Amityville, een snufje Hell House en ga zo maar door, Rose Red bevat geen nieuwe invalshoeken. Maar goed, wat moet een spookhuis nog meer zijn dan een huis met spoken, nietwaar? De film neemt uitgebreid de tijd om de kijker vertrouwd te maken met de in totaal 8 hoofdpersonages en hun specifieke eigenschappen en gebreken, iets dat in de moderne film nog maar zelden voorkomt. Speciale effecten worden spaarzaam maar effectvol ingezet en doen de film er niet verzuipen. Ook de spannings- en maatvoering worden zorgvuldig op- en afgebouwd waardoor de lange zit die het kijken van deze film is toch een enerverende ervaring is. Regisseur Baxley heeft het allemaal prima verzorgd met prachtige beelden, een lugubere tuin, een zich steeds veranderend huis waar iedereen, inclusief de kijker, telkens weer in verdwaald - het vakmanschap druipt van deze film af en het ziet er prachtig, bijna chique uit.

Niet origineel, redelijk spannend en heel mooi is Rose Red de ultieme spookhuisfilm die in dit genre alleen wordt overtroffen door het onbreekbare tweeluik Amityville Horror en Amityville II.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (33):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb