Bestel de DVD bij ...
Koop Ring Spiral bij bol.com
Ring Spiral
(Rasen)
Genre:Ghost story
Regisseur:J˘ji Iida
Jaar:1998
Taal:Japans
Speeltijd:97 minuten
Cast:Koichi Sato , Miki Nakatani , Hinako Saeki , Nanako Matsushima , Hiroyuki Sanada , Yutaka Matsushige , Shingo Tsurumi


Teleurstellend eerste vervolg op Hideo Nakata's magistrale verfilming van het fameuze verhaal van K˘ji Suzuki over de doodsvloek per video, waarin de lotgevallen van de ongelukkige patholoog Mitsuo Ando worden uiteengezet. Hij verrichtte autopsie op het laatste Ring-slachtoffer uit het eerste deel, professor Ryuji Takayama, de ex van journaliste Reiko Asakawa die in het eerste deel als hoofdpersoon fungeerde. Ook de arme Ando ontkomt niet aan de Ringvloek, en bovendien wordt hij verliefd op Mai Takano, de achtergebleven vriendin van Ryuji.

De spanning en toenemende druk op Ando worden sfeervol neergezet en, hoewel lang niet van hetzelfde niveau als de andere Ring edities is het allemaal redelijk onderhoudend en spannend. Maar dan komt het laatste pakweg half uur van de film, en vallen film en verhaal jammerlijk in- respectievelijk uit elkaar. De vloek blijkt een generatief recombinant virus te zijn. Het dagboek van Reiko blijkt ook te zijn vervloekt. En of dat allemaal niet genoeg is, wordt het ook mogelijk om de Ringdoden tot leven te wekken aan de hand een ingewikkelde DNA manoeuvre middels een onbegrijpelijk geboorteproces. Bovendien Sadako blijkt te kunnen re´ncarneren. Kortom, het loopt na een redelijk onderhoudend drama volledig uit de hand naar flauwekul waar geen touw meer aan vast te knopen valt.

De film is leuk voor de verstokte Ring-adepten en -completisten (zoals ondergetekende), maar Ring Spiral komt niet in de buurt van Hideo Nakata's met grote afstand betere vervolg Ring 2 en is voor wie wat minder affiniteit met Ring heeft niet de moeite waard.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (7):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Ring (1998)
Ring 0: Birthday (2000)
Ring 2 (1999)
The Ring Two (2005)
The Ring (2002)

recensies
over horrorweb