Bestel de DVD bij ...
Koop Ring 0: Birthday bij bol.com
Ring 0: Birthday
(Ringu 0: Bāsudei)
Genre:Ghost story
Regisseur:Norio Tsuruta
Jaar:2000
Taal:Japans
Speeltijd:99 minuten
Cast:Yukie Nakama, Seiichi Tanabe, Yoshiko Tanaka


Vervolg op het vermaarde verhaal over de video-vloek van en door Kōji Suzuki naar een scenario van Ring-scenarist Hiroshi Takahashi, geregisseerd door Norio Tsuruta.

Dit derde deel gaat eigenlijk vooraf aan het Ring-verhaal, en wijdt ons in in de laat 60er jaren schooljeugd van Sadako Yamamura. We leren haar kennen als een telekinetische, Carrie-achtige verschoppelinge. Ze zet haar zinnen op het meedoen aan een toneelstuk. Om haar heen sterven, al dan niet bedoeld, mensen die haar eventueel in de weg zouden kunnen staan, om uiteindelijk te eindigen in de videovloek waar de film Ring mee begint.

Hoewel niet zo magistraal en baanbrekend als Ring, is deze film meer als drama dan als thriller opgezet. Het personage rond Sadako wordt fraai uitgewerkt met een indrukwekkende acteerprestatie. De film laat de kijker met succes empatiseren met de ongelukkige Sadako die we eerder als monsterverschijning hebben leren kennen. De schrikeffecten zijn schaars, maar naar de fraaie Ring-traditie beheerst en daarmee des te effectvoller. Een plotselinge geestverschijning in de hoek van de kamer hebben we allemaal al zo vaak gezien dat het niet voorstelbaar is dat iemand daar nog de kriebels van krijgt, maar bij Ring 0: Birthday krijgt Tsuruta dit voor elkaar en dat is op zichzelf al een prestatie van formaat. Het verhaal sluit mooi aan op de Ring-cyclus maar veronderstelt wel de kennis van en uit voorgangers, maar in de verhaalschronologie latere, Ring en Ring 2.

Prima onderhoudende, meeslepende film.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (10):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Ring (1998)
Ring 2 (1999)
Ring Spiral (1998)
The Ring Two (2005)
The Ring (2002)

recensies
over horrorweb