Bestel de DVD bij ...
Koop Resident Evil: Apocalypse bij bol.com
Resident Evil: Apocalypse
Genre:Aktie, Science fiction, Zombies
Regisseur:Alexander Witt
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:94 minuten
Cast:Milla Jovovich, Sienna Guillory, Oded Fehr, Thomas Kretschmann


Vervolg op de onverwacht goede en succesvolle, op een computerspel gebaseerde verfilming van Paul W.S. Anderson over supervrouw Jovovich die, na zich in deel 1 uit het gebouw van de Umbrella Corporation te hebben gered, nu in Raccoon City staande moet zien te houden tegen de oprukkende zombies. Het regenererende T1 virus breekt uit, en de onvermijdelijke zombieplaag volgt.

Veel knokken en speciale effecten, maar de regie brengt het allemaal zo schokkerig in beeld dat het nauwelijks is te volgen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het verhaaltje, dat zo dun is dat je er eigenlijk amper nog wat van terug ziet in de film. De gore is niet overvloedig, bang als de producenten waren voor een NC-17 klassificatie.

RE: Apocalypse is weer eens zo'n film waarvoor teveel geld beschikbaar was. Men gaat dan door op een succesvol origineel dat met beperkte middelen tot stand kwam, waardoor de filmmakers een beroep moesten doen op de eigen vindingrijkheid. Nu was er poen in overvloed en gooit men het vol met herrie en videoclip-achtige beeldwisselingen. Maar aan de kern van de zaak, een film maken waarvan de samenhang op de bedoeling ervan is gebaseerd, gaat men geheel voorbij. Dit was goed te zien met bijvoorbeeld Van Helsing en ook nu met deze film.

Het is uiteindelijk allemaal wel door te komen, mede dankzij de adembenemende (metal-)score en de perfect verzorge soundtrack. Maar het had allemaal wel intelligenter mogen zijn.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (14):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb