Bestel de DVD bij ...
Koop Lost Highway bij bol.com
Lost Highway
Genre:Experimenteel, Psychologisch
Regisseur:David Lynch
Jaar:1997
Taal:Engels
Speeltijd:135 minuten
Cast:Bill Pullman, Patricia Arquette, Henry Rollins, Gary Busey


Film uit 1997 van genre-regisseur David Lynch over een man (Bill Pullman) bij wie telkens video opnames worden bezorgd die in zijn huis blijken te zijn opgenomen. Hij wordt gearresteerd wanneer erop te zien is hoe hij zijn vrouw zou hebben vermoord.

De film is voor de kijker tamelijk lastig te volgen met alle flashbacks, flashforwards en verhaalslagen die Lynch erin aanbrengt, maar voor wie van visuele legpuzzels houdt is Lost Highway een uitdagend en onderhoudend schouwspel. Lynch houdt van vormgeving en vertelling zonder daarbij al te veel dialogen te gebruiken. Hij eist daardoor een oplettende en intelligente kijker die bereid is het op zichzelf redelijk lineaire verhaal zelf uit de film te ontrafelen. Deze in fundamentele zin interpretatieve film zou later de vingeroefening blijken voor het geniale Mulholland Drive waar deze film bij in de schaduw moet staan.

Interessante maar geen gemakkelijke film, voorzien van een overigens schitterende score met onder meer de Duitse metalband Rammstein.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (10):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb