Bestel de DVD bij ...

Koop Haute Tension bij Amazon.co.uk
Haute Tension
Genre:Psychologisch
Regisseur:Alexandre Aja
Jaar:2003
Taal:Frans
Speeltijd:91 minuten
Cast:Cécile De France , Maïwenn Le Besco


Franse psychothriller annex slasher over Marie en Alex, twee vrouwelijke studiegenoten die hun vakantie gaan vieren op de afgelegen boederij van de ouders van Alex. Tijdens de eerstvolgende nacht wordt de familie uitgemoord, Alex ontvoerd en weet Marie te ontsnappen, waarna zij met de ontvoerder in een kat-en-muisspel verwikkelt raakt waarbij zij haar vriendin probeert te bevrijden, en hij haar te pakken probeert te krijgen.

De film doet de titel volledig recht: de druk op de kijker is hoog. Flitsend en rauw in beeld gebracht en overtuigend geacteerd wordt de kijker niet gespaard -- de film behaalde in Amerika het commercieel zo gevreesde NC17 keurmerk maar kreeg mede daardoor uitgebreide aandacht in het cultcircuit.

Men kan twisten over de verrassende verhaalsafwikkeling (waarnaar de Engelse filmtitel Switchblade Romance verwijst), terugkijkend op zoek gaan naar mogelijke losse einden -- en deze ook vinden want ze zijn talrijk. Maar het mag de filmpret niet deren. Haute Tension is verfrissende en mateloos spannende Franse horror van het zuiverste postmoderne water.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (16):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb