Bestel de DVD bij ...
Koop Ghost Ship bij bol.com
Ghost Ship
Genre:Ghost story
Regisseur:Steve Beck
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:91 minuten
Cast:Gabriel Byrne , Desmond Harrington , Isaiah Washington


Postmoderne hollywoodhorror over een reeds 40 jaar lang vermist spookschip dat bij toeval wordt ontdekt door een bergingsteam. Eenmaal aan boord van het schip komen ze erachter dat ze niet alleen zijn en moeten ze, zwaar belaagd door allerhande bovennatuurlijk kwaad, levend van de boot zien te komen.

Het is dertien-in-een-dozijn formulewerk uit de Dark Castle mainstream horrorfabriek van Matrix producent Joel Silver (House on Haunted Hill, Thir13en Ghosts, Gothika, House of Wax). Vaardig gemaakt, redelijk geacteerd en in beeld gebracht en voorzien van de inmiddels gebruikelijke teringherrie (die ik overigens, met alle kritiek die men daarop kan hebben, nog altijd ver prefereer boven de ten hemel schreiende vioolensembles waarmee men vroeger de films placht af te leuken). Maar tevens: zonder een greintje artisticiteit, originaliteit of inspiratie. Silver maakt hetzij een remake, danwel bedenkt een sterke gag, laat daar een verhaal omheen flanzen, zet een vazal aan de regie en voilą: return on investment, pardon, film.

Maar goed, ik geef toe, er zijn vervelender manieren te bedenken om de regenachtige of anderszins verloren zondagmiddag door te komen. Wie eigenlijk de schoonmoeder moet ophalen, van moeders mee moet naar de huishoudbeurs of de jaarlijkse bingo van de plaatselijke plattelandsvrouwenvereniging, kan deze film onder geen beding ongezien laten.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (23):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb