Bestel de DVD bij ...
Koop Constantine bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de Constantine poster bij postersale.nl
Constantine
Genre:Aktie, Fantasy, Religieus
Regisseur:Francis Lawrence
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:121 minuten
Cast:Keanu Reeves , Rachel Weisz , Shia LeBeouf


Fantasiehorror in de traditie van de Prophecy films, gebaseerd op de DC/Vertigo strip Hellblazer, met Keanu Reeves als de gewetensgekwelde, kettingrokende en aan een terminale ziekte lijdende detective-in-het-bovennatuurlijke annex duivelstoe- en uitjager John Constantine. Samen met politie-agente Angela Dodson (Weisz) onderzoekt hij de mysterieuze zelfmoord van haar tweelingzuster. Hun onderzoek leidt hen langs de wereld van demonen en engelen die zich juist onder de oppervlakte van het moderne Los Angeles schuilhouden.

Reeves is een controversiële acteur. Velen beweren dat hij in wezen zelfs helemaal geen acteur is maar een vleesgeworden animatie die in het, overigens geflopte, scifi-vehikel Johnny Mnemonic zijn quintessentiële rol afleverde. Hoe het ook zij, hij is veelgevraagd en heeft een feilloos gevoel voor welke rollen en films hij aanneemt wat hem, hoe dan ook, tot dusver een glansrijke en bijzonder profijtelijke Hollywood-carrière heeft opgeleverd. Ook nu is Reeves weer... Reeves, in die zin dat het eigenlijk niet uitmaakt of zijn personage nu Anderson/Neo, Johnny Mnemonic of John Constantine heet. Het zijn allemaal dezelfde aspecten van Keanu Reeves zelf, de ondoordringbare, androgyne man die met verweesde blik naar de wereld om hem heen kijkt terwijl hij onderhand donders goed weet wat hij wil en hoe dat te bereiken.

Het is de paradox die aan de hoofdpersoon Reeves vastkleeft die ervoor zorgt dat wat op deze film is af te dingen in wezen hetzelfde is als waarin deze is te prijzen. Wie zich ergert aan Reeves zal van deze film beslist niet opknappen. Liefhebbers van zijn magnum opus The Matrix en diens vervolgen, zij die kunnen leven met de vertolkingen van Reeves, en fans van fantasiehorror in de sfeer van het eerder genoemde Prophecy of films als The Cell, mogen zich bij Constantine vergapen aan de fantastische speciale effecten, het binnen de kaders van het gegevene redelijk originele en verrassende verhaal en de overigens over het geheel bezien knap gemaakte film.

Meeslepend, geloofwaardig of spannend is het allemaal geenszins, maar enerverend is het, voor wie ervan houdt, beslist.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (14):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb